Therapeut

 

Mijn naam is Saima Vereijken. In mijn leven heb ik naast intensieve persoonlijke ontwikkeling verscheidene beroepsopleidingen gevolgd. Onder andere tot 'energetisch systeem therapeut', 'advanced IEMT practitioner', 'integraal massage therapeut' en de post-HBO opleiding 'management in de zorg'. 

Vanaf mijn 16e ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Naast het werken in mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als management ondersteuner en als ambulant casemanager binnen een particuliere GGZ organisatie.  Het geeft mij ontzettend veel energie om mensen te kunnen helpen die veelal vast zijn gelopen in het reguliere circuit binnen de geestelijke gezondheidszorg. 

Mensen die bij mij komen zijn 16+ en hebben diverse klachten en diverse achtergronden. Bijvoorbeeld mensen gediagnosticeerd met autisme en depressieklachten hebben, of mensen met verslaving wegens onverwerkt trauma, mensen met angstklachten zoals vliegangst, mensen met lichte dissociatieklachten door bijvoorbeeld misbruik in de jeugdtijd, maar ook mensen met burn-out klachten of mensen die eenmalig een trauma hebben meegemaakt (bijvoorbeeld een ongeval). Persoonlijk contact en afstemming op wat jij nodig hebt is voor mij het belangrijkste, los van een eventueel gestelde diagnose (denk aan ADHD, ADD,  ASS, PTSS of andere persoonlijkheidsstoornissen).

Middels het inzetten van verschillende methodieken help ik jouw brein 'reorganiseren'.  Onze hersenen zijn neuroplastisch; neuroplasticiteit is het vermogen van het brein om zichzelf aan te passen en te herstellen. Je zult zien dat je oude patronen gaat loslaten en geen last meer hebt van terugkerende herinneringen of gevoelens. Wij mensen kunnen hier zelf invloed op uitoefenen. Ook jij kunt los komen van nare gevoelens en overtuigingen. 

 

 

Mijn ervaring is, dat wanneer je zaken bij de kern aanpakt, veel overige zorg voor een deel kan worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan medicatie zoals antidepressiva. Geef jezelf de kans om eerder aangeleerde overlevingsmechanismen los te laten die jou niet langer meer dienen. Zo zul je jezelf in het hier en nu vrijer voelen en rustiger in je vel zitten.

Ik ben een openhartig persoon en ondersteun met veel passie en toewijding anderen graag in zijn of haar proces. Het leven is niet volmaakt of perfect, maar het leven is het wel waard om te genieten. Wij zijn het waard om te genieten. Om het leven volledig te omarmen met al haar bergen en dalen. De sessies zijn uiteraard altijd in afstemming met jou. Des gewenst kunnen we telefonisch kennismaken alvorens de eerste sessie; bij een eerste afspraak ga ik meteen aan de slag ga met jouw vraag en thematiek. Op jouw tijd en tempo. 

© 2019 - 2023 De Verbintenis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel