Therapeut

 

Mijn naam is Saima Vereijken. In mijn leven heb ik naast intensieve persoonlijke ontwikkeling verscheidene beroepsopleidingen gevolgd. Onder andere tot 'energetisch systeem therapeut', 'advanced IEMT practitioner' en het eerste leerjaar tot 'integraal massage therapeut'. Ik ben een openhartig persoon en ondersteun met veel passie en toewijding anderen graag in zijn of haar proces. Het leven is niet volmaakt of perfect, maar het leven is het wel waard om te genieten. Wij zijn het waard om te genieten. Om het leven volledig te omarmen met al haar bergen en dalen. In mijn werk maak ik gebruik van (tafel-)opstellingen en Integral Eye Movement Therapy. Dit gebeurt uiteraard altijd in afstemming met jou. Des gewenst kunnen we telefonisch kennismaken alvorens de eerste sessie; bij een eerste afspraak ga ik meteen aan de slag ga met jouw vraag en thematiek. Let wel: op jouw tijd en tempo. 

 

 

 

Mijn drive.

Ik ben vanaf mijn 16e werkzaam in de gezondheidszorg. Momenteel werk ik tevens als casemanager in de psychiatrie. Veel klachten -zowel lichamelijk als geestelijk- ontstaan mijn inziens vanuit eerder ervaren traumatische gebeurtenissen waar wij mensen bepaalde gevoelens en gedachten/overtuigingen (veelal onbewust) aan hebben overgehouden. Ook kunnen we bepaalde patronen meenemen vanuit ons familiesysteem.  Onze gevoelens liggen verweven in ons systeem, in ons lichaam en in onze hersenen. Wanneer we in het hier en nu bepaalde gebeurtenissen ervaren kunnen deze oude gevoelens worden getriggerd. Dit maakt dat je jezelf op een bepaalde manier gaat voelen en vaak ook gaat reageren vanuit ‘oude wonden’. Het positieve aan dit verhaal is dat onze hersenen neuroplastisch zijn. Dat wil zeggen dat het brein zich kan reorganiseren. Wij mensen kunnen hier zelf invloed op uitoefenen. Ook jij kunt los komen van nare gevoelens en overtuigingen. De methodieken die ik inzet ondersteunen je in dit proces. 

Mijn ervaring is, dat wanneer je zaken bij de kern aanpakt, veel overige zorg voor een deel kan worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan medicatie zoals antidepressiva. Geef jezelf de kans om eerder aangeleerde overlevingsmechanismen los te laten die jou niet langer meer dienen. Zo zul je jezelf in het hier en nu vrijer voelen en rustiger in je vel zitten.

© 2019 - 2021 De Verbintenis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel